Visste du att våra verk endast
trycks i ett enda exemplar?

Hemkomst – Ett ljus i mörkret

”Denna tavla kom till under en tid då jag kände ett stort mörker och en sorg över att flera omkring mig lämnat mig. Det finns en del omständigheter runt den som gör den lite smått magisk, då jag såg saker i den medans jag skapade som sedan meddelades till mig utifrån. Som om min skapande ådra visste saker som jag inte fått reda på.

Jag ser inte mörker i den, även om den föddes ur den känslan. Istället ser jag en väldigt vacker vy, ett ljus i mörkret som skänker tröst. Som den varma kram man kan få då man varit på lång resa och äntligen kommer hem igen. En röst som nr tårarna faller säger att allt kommer att bli bra igen. Så här är det nu, verket Hemkomst.” -Linda

Urkraft – Ett möte med naturen

Urkraft

Verket Urkraft, 50×70 cm

En stilla dag, vid stigens slut

något drar och lockar dig ut

Solen skiner på stock och sten

skapar små pilar av varje gren

Du smyger sakta allt längre från vägen

och hittar att där är en vacker glänta belägen

 

Under djup tystnad sitter du där

med starkaste känslan av att du inte ensam är

Det är något där, inte djur – något mer

något så mycket större, något du inte ser

Så just när du ger upp, när du tänkt att gå

så skymtar du något i din ögonvrå

 

Något som ger ut en energi så stark

något som vid första anblick verkar va bark

Nu tittar den på dig, rakt in i ditt hjärta

sänder ett ljus som tar bort all din smärta

 

För en kort stund är allt så tydligt och klart

Färger, dofter, ljud – allt är helt underbart

Du är hel igen, borta är allt trasigt och nött

Så vad var det för väsen som du alldeles just mött?

En dikt av:

Linda Ekenskog, hösten 2015