Visste du att våra verk endast
trycks i ett enda exemplar?

Påskutställning på Garvaregården (2018)

Hela påsken, 10-17 har vi våra dörrar öppna i längan på Garvaregården i Nymölla (mittemot fabriken). Både Linda och Ola finns på plats med både helt nya och äldre verk. Andra konstnärer som går att hitta är Bertil Westerlund, Frida Malm, xhypdx, Roland Palmqvist, Peter Borotinskij, Jill Borgstedt Lindh och Sverker Antoni. Alla konstnärer har donerat varsitt verk som kommer att lottas ut.

Utställning på Karlshamns Konsthall (2017)

Mellan den 9-17 december ställer Linda ut på Karlshamns Konsthall, tillsammans med xhypdx, Roland Palmqvist, Maimo Widesjö och Bertil Westerlund. Invigning och vernissage hålls lördagen den 9’e kl. 14:00. Öppettider lör-sön 13-17 och ons, tors, fre kl 17-19. Mycket välkomna!

Utställning på Iföverkens industrimuseum i Bromölla (2017)

Mellan den 13 augusti och 27 augusti ställer vi ut vår konst på Iföverkens industrimuseum tillsammans med våra kollegor i Snabbhanarna, Roland Palmquist och xhypdx. Vernissage håller vi söndagen den 13 augusti kl 14:00. Öppettider är kl. 13-16 alla dagar utom måndagar och lördagar. Välkomna!

Öppet hus i Ateljén (2016)

7 maj hade vi öppet hus och firade att den lilla stugan som nu ska vara vår ateljé är klar. Det blev en mycket trevlig dag, med sol och många underbara människor som gjorde ett besök. Vi tackar givetvis alla inblandade. Speciell vill vi tacka vår gästutställare Jenny Olsen Hellendahl (JOH) som visade sina fina alster och underbara Helena och Victor som spelade och sjöng så fantastiskt under dagen. Denna händelse kommer att bli ett stående arrangemang från år till år, så håll utkik på startsidan eller följ oss på Facebook.

Små bitar ur sagor blev smycken (2015)

Linda har nu börjat göra små unika verk som går att hänga som halsbandshänge. Då hennes stora verk är stillbilder från en saga (det finns en berättelse runt bilden) så är dessa små bitar ur en av dessa sagor. EN liten glimt, en bärbar påminnelse om den värld som finns inuti oss. Dessa kommer att gå att köpa i ateljén, men det letas även möjligheter att hitta dem via nätet. Gilla waeke på facebook så missar ni inte några nyheter!

Radiointervju för P4 Sommar (2014)

radio1Igår blev vi intervjuade i direktsänd radio där vi berättade lite om vår konst. Det blev ett mycket trevligt samtal och intervju, där mer avhandlades än vad som kom ut i sändning och i artikeln. Ett stort tack till Sveriges Radio P4 Sommar!

Ni kan lyssna här >>>

Nytt år, nya provtryck (2014)

Som tidigare utlovats fanns det flera olika trycktekniker som stod på kö, och under 2014 har vi fått klart ännu en som kommer att användas. Denna gången är det aluminiumplatta som fått stå grund för några av Lindas verk, och känslan blev ännu en gång en annan. En av anledningarna till att det dröjer är att vi är noga med färgen som både ska återge verket korrekt och ha en hållbarhet som kan jämföras med mer traditionella tekniker.

Ny mjukvara ger nya uttryck (2013)

Att skapa i datorn kan öppna helt nya världar inom kreativiteten. Ibland händer det att vi snubblar över ny mjukvara som går att använda i vårt skapande, vilket kan synas i våra verk. Under juni 2013 kan man därför ana att det hänt något på den fronten.

Waeke provar ny tryckteknik (2013)

Nu har det gjorts ett provtryck på plexi och effekten blev helt underbar. Under vårens utställningar kommer ni att få se dessa verk. Vi kan även meddela att fler material ligger på kö för provtryck, så i framtiden kommer det in ännu fler roligheter.