Följ oss på facebook för
nyheter och roliga tävlingar!

Så har det kommit en ny gren i min värld av skapande, och det är små halsbandshängen. Dessa har jag valt att döpa till ”En liten bit av en saga” av den enkla anledning att det är just vad de är. Alla verk jag skapar har en liten saga runt sig, och detta är små utklipp från dessa. Tanken föddes ur ett annat projekt där jag sågade itu ett verk i småbitar och såg hur fina bitarna blev. Och ännu intressantare blev tanken när jag såg små sagor i de små skärvorna. Arbetet med de små verken ger näring åt den sagans värld som snurrar i mitt inre, och fler frö kommer till mig hela tiden. Dessa frö gror och ger i sin tur fler sagor.

Det finns bara ett hänge med varje motiv, men då flera kan komma från samma saga kan de ibland likna varandra lite. De kommer att följa med på kommande utställningar, men finns ju även för att titta närmre på i galleriet.

 

Minisaga, ett litet och nätt hänge på 2,8 x 1,8 cm.

Det kommer då och då att komma in en ny grupp med små sagor. Varje gång kommer monteringen att skilja, då jag provar mig fram med nya varianter av trä. Därför finns det ibland bara några få i en grupp, då det är de som finns kvar av just den varianten.